Σύνδεση

Είσοδος
 
Αρχική

Παρουσίαση

Περιληπτικά

Διοικητική Δομή

Πρίνος Παναγιώτης
Πρόεδρος

Αναγνωστόπουλος Χρήστος
Αναπληρωτής Προέδρος

Αθανατοπούλου-Κυριακού Ασημίνα
Διευθυντής Τ.Ε.Τ.Κ.

Νανίοπουλος Αριστοτέλης
Διευθυντής Το.Με.Δ.Ε.

Θεοδοσίου Νικόλαος
Διευθυντής Τ.Υ.Τ.Π.

Λαζαρίδου Μαρία
Διευθυντής Τ.Γ.Μ.

Erasmus +

erasmus-logo.jpg

Πρακτική Ασκηση

prak_ask_fit.jpg

Μέλος Δικτύου EUCEET

lg-euceet.jpg

Νησίδα Η/Υ

nisidasitefp.jpg

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Εκπαιδευτικό Λογισμικό
Video Tutorials
Τεχνικές Προγραμματισμού στις κατασκευές
tee-tkm-logo.JPG

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χαιρετισμός του Προέδρου
Αγαπητές φίλες και φίλοι

Συνδεθήκατε με τον  ιστότοπο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Σκοπός του ιστότοπου είναι να προσφέρει στον επισκέπτη και ιδιαίτερα στους φοιτητές, στους μηχανικούς και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικές με τη λειτουργία του Τμήματος μας, το Πρόγραμμα Σπουδών, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης, το Προσωπικό και την Έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προκήρυξη ακαδ. έτους 2017-2018 για το ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας»

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή φοιτητών στο μεταπτυχιακό ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ για το ακαδ. έτος 2017-2018. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ είναι συνεργαζόμενο σε αυτό το ΔΠΜΣ, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν κατ’ αποκλειστικότητα απόφοιτοι της Νομικής και της Πολυτεχνικής Σχολής. Το πρόγραμμά του δίνει έμφαση στις ενεργειακές υποδομές.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ: https://lengen.gr/el/

 
Προσκλήσεις Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης και Συνέλευσης Τμήματος

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00 θα συνεδριάσει η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και το Εκλεκτορικό Σώμα (θέμα 9), στην αίθουσα συνεδριάσεων-τηλεδιασκέψεων του Τμήματος, πίσω από το κτίριο της Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος (γυάλινο κτίριο). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με τα παρόντα μέλη στις 13:30 της ίδιας μέρας.

Σχετικά αρχεία

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00΄ π.μ. θα συνεδριάσει η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην αίθουσα συνεδριάσεων-τηλεδιασκέψεων του Τμήματος, πίσω από το κτίριο της Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος (γυάλινο κτίριο). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ.Ε.Σ. θα πραγματοποιηθεί με τα παρόντα μέλη στις 12.30΄ π.μ. της ίδιας μέρας.

Σχετικά αρχεία

 
Εκπόνηση Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής Μεταδιδακτορικής Έρευνας (Μ.Ε.) σε επιστήμονες σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα και στα γνωστικά αντικείμενα του, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής  Έρευνας του.

Περισσότερα

 
Ορκωμοσία περιόδου Ιουν. - Ιουλ. 2017

Η ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 14:00.

Σχετικά Αρχεία

 
Παράταση Προθεσμίας για το πρόγραμμα οικ. Ενίσχυσης φοιτητών

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης φοιτητών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 2016-17 Διευκρινίσεις και Παράταση Προθεσμίας

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και διευκρινήσεις στο συνημμένο αρχείο.

 
Δικαιολογητικά για το πρόγραμμα οικ. ενίσχυσης φοιτητών - Ε.Κ.Ο.

Υποβολή δικαιολογητικών για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)», ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, καλούνται οι φοιτητές στον προσωρινό πίνακα των επιλεγέντων υποψηφίων να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, το αργότερο έως 8/6/2017.

Σχετικά Αρχεία

 
Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης στις "Μεταλλικές Κατασκευές Ι"
Οι γραπτές εξετάσεις του μαθήματος «Μεταλλικές Κατασκευές Ι» για το εαρινό εξάμηνο 2017 θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 έως 19:00.
 
Μετεγγραφές φοιτητών/τριών Κυπριακής καταγωγής
Μετεγγραφές φοιτητών κυπριακής καταγωγής, που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες με τις ειδικές κατηγορίες της υπ΄ αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄272) Y.A. του Ακαδημαϊκού Έτους 2016 -2017.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης του μαθήματος «Ανελαστική Ανάλυση Κατασκευών Ο/Σ»
H εξέταση στο μάθημα ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ 10.4) θα γίνει την Δευτέρα 19/6/17, ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων του Εργαστηρίου (ΕΚΟΣΦΤ).
 
Αιτήσεις ορκωμοσίας εξεταστικής περιόδου Ιουλ. 2016-2017

Όσοι φοιτητές πρόκειται να ορκιστούν στην εξεταστική περίοδο Ιουλ. 2017 καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Γραμματεία του Τμήματος από τη Δεύτερα 22/5/2017 έως την Παρασκευή 16/6/2016.

Σχετικά Αρχεία

 
Προκήρυξη διδακτορικών του ΤΠΜ

Προκήρυξη για την εισαγωγή  είκοσι οκτώ  (28)  υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Tο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε την προκήρυξη για εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγεί στη λήψη διδακτορικού διπλώματος (Π.M.Σ.-Δ.Δ.) (Y.A. αριθμ. B7/423/3-10-00 ΦEK 1317/31-10-00 τ.B', ν. 3685/08), είκοσι οκτώ (28) Υποψηφίων Διδακτόρων, στους τέσσερις Tομείς του Τμήματος:

  1. Tομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών
  2. Tομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος
  3. Tομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής
  4. Tομέας Μεταφορών και Διαχείρισης Έργων

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών την υποψηφιότητά τους από τις 15 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2017.

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

 
Προκήρυξη ΠΜΣ ΑΣΤΕ

Προκήρυξη για το ΠΜΣ "Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων"

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Αειφόρος σχεδιασμός τεχνικών έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, υπό την αίρεση της δημοσίευσης στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ΦΕΚ τροποποίησης του εν λόγω Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. (απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., αρ. συνεδρίασης 11/9-5-17)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν από τις 15 μέχρι τις 30 Μαΐου 2017 στη Γραμματεία του ΤΠΜ του ΑΠΘ.

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

 
Παράταση προθεσμίας δηλώσεων και διανομής συγγραμμάτων

Η προθεσμία για τις  δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου  2017, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017.

 
Προαιρετικό εργαστήριο στο μάθημα «Υδραυλική» του Δ΄ Εξαμήνου
Όσοι φοιτητές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προαιρετικές εργαστηριακές ασκήσεις στο μάθημα «Υδραυλική» του 4ου εξαμήνου, παρακαλούνται να υποβάλουν δήλωση στην κυρία Ελένη Βασιλείου (γραφείο 104 του 1ου ορόφου του κτιρίου του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος) ή στην κυρία Αφροδίτη Παπαγεωργίου (γραφείο 105 του 1ου ορόφου του κτιρίου του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος) στις 2, 3 και 5 Μαΐου (ώρες 11 π.μ. ως 1 μ.μ.).
Εργαστηριακές ασκήσεις θα γίνουν  στις 9, 10, 16, 17και 23 Μαΐου και θα διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα (από τις 3 ως τις 4.30 μ.μ.).
 
Χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών ακ. Έτους 2016-17 από το ΙΚΥ
η ημερομηνία υποβολής (ή οριστικοποίησης ή τροποποίησης/διόρθωσης) αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες παρατείνεται έως και την Τρίτη 2 Μαΐου, ώρα 17:00
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προκήρυξη για το ΠΜΣ ΔΔΤΕ

Προκήρυξη για το ΠΜΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών ΄Εργων» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. (απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., αρ. συνεδρίασης 10/4-4-17)

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

 
Προκήρυξη για το ΠΜΣ ΠΠΒΑ

Προκήρυξη για το ΠΜΣ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  καλεί τους  ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. (απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., αρ. συνεδρίασης 10/4-4-17)

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

 
Προκήρυξη για το ΠΜΣ ΣΟΔΣΜ

Προκήρυξη για το ΠΜΣ «ΣΧΕΔΙΑΣΜOΣ, ΟΡΓAΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧEIΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜAΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) και Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΤΑΤΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο αντικείμενο «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών». Το ΔΠΜΣ διοικείται από Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ), στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο Τμημάτων, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

 
Κατατακτήριες εξετάσεις 2017-18
Ανακοινώνεται ότι η Συνέλευση του Τμήματος στην υπ' αριθμ. 11/4-4-2017 συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 57 του Ν 4186/13 και την υπουργική απόφαση Φ1/192329/Β3/16-12-2013, με βάση την οποίαν ενοποιήθηκε το ποσοστό των κατατασσομένων πτυχιούχων Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. και κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητα Υ.ΠΑΙ.Θ. και καθορίζεται σε 12% επί των εισακτέων, αποφάσισε:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενημερωτική εκδήλωση για σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού στο εξωτερικό

Ο νεοσύστατος οργανισμός IACES Thessaloniki OG σας προσκαλεί στην πρώτη του εκδήλωση με θέμα τις σπουδές στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα του Τμήματος

web-civil-preview-02.jpg

Πρωτοετείς - Χρήσιμες πληροφορίες

information-prot.jpg

Υπολογιστικό κέντρο HCOUPER

High COmputational University PERformance
hcuper-img.jpg

Διεθνή - Α.Π.Θ.

Παράρτημα Διπλώματος

auth-ds.jpg
banner-dasta.png

Διασφάλιση Ποιότητας και Φοιτητές

modip_2012_axio.jpg

Εγχειρίδιο

ilek_dil_image_mod.png

Εικονικά εργαστήρια

Εικονικά εργαστήρια

Παρελθούσες εκδηλώσεις

Επιστημονική ημερίδα 

 


 


Ημερολόγιο


Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Η άποψή σας

Τομέας επιλογής που σας ενδιαφέρει
 

Who's Online

Έχουμε 12 επισκέπτες online

ΕΠΕΑΕΚ

ΕΠΕΑΕΚ