Περισσότερες πληροφορίες στα αρχεία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ.pdf

 

 

 

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικό μάθημα στο πλαίσιο της πλήρωσης μίας θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου / αναπληρωτή καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Εδαφομηχανική» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Το δοκιμαστικό μάθημα θα γίνει διαδικτυακά με τη χρήση του παρακάτω συνδέσμου ΖΟΟΜ: 

https://authgr.zoom.us/j/92066808459?pwd=Z1NiODByZEpjYkw2eUxucExYVWdOQT09 


Σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα έναρξης :10:30 π.μ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Α) Πρέπει όλοι οι προς ορκωμοσία φοιτητές/τρεις να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα students.auth.gr.

Προθεσμία: Από 15/04/2024 μέχρι και τις 9/05/2024. Μετά κλείνει η πλατφόρμα!

Η αίτηση υποβάλλεται και σε περιπτώσεις που αναμένονται βαθμοί από την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου  2023-2024.

Ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι φοιτητές που είχαν ξανακάνει αίτηση σε προηγούμενη ορκωμοσία.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνουν δεκτές άλλες αιτήσεις.

Προσοχή:

  • Στην αίτηση θα πρέπει να υποβάλετε συνημμένα ως pdf αρχείο τα παρακάτω:
  1. Βεβαίωση από την βιβλιοθήκη περί μη εκκρεμοτήτων. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από την βιβλιοθήκη εφόσον έχετε καταθέσει τη διπλωματική σας εργασία στη βιβλιοθήκη του τμήματος και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλής προς αυτήν (υπάρχουν σχετικές πληροφορίες παρακάτω).
  2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ή στρατιωτικής σας ταυτότητας.
  • Όταν κάνετε ηλεκτρονική αίτηση και εάν υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με βαθμολογία ή τη βαθμολογία της διπλωματικής σας εργασίας, τότε η αίτηση θα εμφανίζεται ως «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ». Όταν κατατεθούν όλες οι βαθμολογίες των μαθημάτων/διπλωματικής που εκκρεμούν και αφού υποβάλετε τη βεβαίωση περί μη εκκρεμοτήτων από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος, και το φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την πλατφόρμα students.auth.gr.και να μετατρέψετε την αίτησή σας σε κατάσταση «ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ».

 Σε περίπτωση ύπαρξης εκκρεμοτήτων (πρόστιμα ή επιστροφή συγγραμμάτων), παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη για την τακτοποίησή τους:

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2310 995749

  Β) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

  • Έως τις 10/05/2024 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται) θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα είτε με courier (προσοχή όχι ταχυδρομικά) είτε να την έχετε φέρει αυτοπροσώπως.

Η διεύθυνση για αποστολή με courier είναι :

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ,

Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ,

Κτίριο Επεκτάσεων 10, Πανεπιστημιούπολη,

54124 Θεσσαλονίκη,

Τηλ : 2310 99 56 12/13, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 15:00

  • Εάν έχετε απωλέσει την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα, θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 10/05/2024 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται), μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr ή θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ σε έγχρωμη μορφή pdf που να δηλώνετε την απώλεια.
  • Εάν η Γραμματεία δεν έχει λάβει εμπρόθεσμα την ακαδημαϊκή ταυτότητα ή την Υπεύθυνη Δήλωση δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος

Γ) ΦΥΛΛΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ / ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Το φύλλο βαθμολογίας θα σταλεί από τη Γραμματεία μετά από την 8η  Μαΐου 2024   και θα πρέπει εντός 2 εργασίμων ημερών από τη στιγμή που θα το λάβετε  να έχετε στείλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μια υπεύθυνη δήλωση προς τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, με έκδοση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (http://www.gov.gr), στην οποία θα δηλώνετε ότι:

  • Αποδέχομαι το περιεχόμενο του φύλλου βαθμολογίας με αρ. πιστ (το συμπληρώνετε εσείς) και γνωρίζω ότι έχει εκδοθεί σύμφωνα με τον οδηγό λήψης διπλώματος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  • Δεν έμεινα σε φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ το 2023-24.*

Δεν χρειάζεται να υπογράψετε το φύλλο βαθμολογίας εφόσον συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση.

*σε περίπτωση που μείνατε στις Φοιτητικές Εστίες θα επισυνάψετε τη διαγραφή σας από τις Εστίες και δεν θα συμπεριλάβετε τη φράση αυτή στην υπεύθυνή σας δήλωση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

41 Υποχρεωτικά μαθήματα (Υ), 220 ECTS

6 Υποχρεωτικές επιλογές κατεύθυνσης (ΥΚ), 24 ECTS

7 ελεύθερες επιλογές (Ε) με τουλάχιστον 26 ECTS.

Οι ελεύθερες επιλογές πρέπει να είναι: Τέσσερα (4) μαθήματα από την κατεύθυνση  (Τομέας) που έχετε επιλέξει και τρία (3) μαθήματα από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση ή και από τη κατεύθυνσή σας.

Κάθε φοιτητής/τρια δικαιούται να επιλέξει και να επιτύχει σε 9 ελεύθερες επιλογές, (7 ελεύθερες επιλογές και 2 ελεύθερες επιλογές για βελτίωση βαθμού).

Διπλωματική Εργασία: 30 ECTS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 Το πρακτικό της διπλωματικής εργασίας πρέπει να έχει σταλεί ηλεκτρονικά από τον επιβλέποντα στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι τις 01/05/2024.

Σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί το πρακτικό της Διπλωματικής σας Εργασίας στη Γραμματεία του Τμήματος εμπρόθεσμα, δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος.

Οι φοιτητές, μετά από την εξέταση και βαθμολόγηση της διπλωματικής τους εργασίας και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές και πρόκειται να ορκιστούν, στέλνουν ηλεκτρονικά στο email της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. γράφοντας στο θέμα Παράδοση διπλωματικής και αρχείων για την ορκωμοσία:

  1. Το αρχείο της διπλωματικής εργασίας σε μορφή pdf
  2. Ένα αρχείο μορφής doc που περιλαμβάνει τα παρακάτω με πεζούς χαρακτήρες (εκτός από τις περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση κεφαλαίων όπως π.χ. σε κύριες ονομασίες ή ακρωνύμια):

          α. Ονοματεπώνυμο και όνομα πατέρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          β. Τίτλος εργασίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          γ. Λέξεις-κλειδιά (μέχρι τρεις) στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          δ. Περίληψη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (μία παράγραφος 200 λέξεων   στην κάθε γλώσσα)

         ε. Επιβλέπων /οντες καθηγητής /τές

        στ. Τομέας και Εργαστήριο

     3. το Έγγραφο Παράδοσης διπλωματικής εργασίας συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

Εφόσον σταλούν στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος τα παραπάνω αρχεία, οι φοιτητές μπορούν να συμπληρώσουν την «Αίτηση για Βεβαίωση μη εκκρεμοτήτων στη Βιβλιοθήκη»  https://www.lib.auth.gr/el/no_obligations. Μετά από έλεγχο και εφόσον διαπιστωθεί επάρκεια, η Βιβλιοθήκη του Τμήματος εκδίδει τη Βεβαίωση για τον φοιτητή προκειμένου εκείνος να την καταθέσει στη Γραμματεία για την ορκωμοσία του. 

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Μετά την αποφοίτησή σας θα λάβετε μέσω του Ιδρυματικού σας λογαριασμού τα εξής Πιστοποιητικά:

  • Αντίγραφο Διπλώματος Ενιαίου Κύκλου Σπουδών Integrated Master-Δίγλωσσο.
  • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας ανά τύπο μαθήματος – Δίγλωσσο.
  • Παράρτημα διπλώματος στα ελληνικά και στα αγγλικά (εκδίδεται μόνο μία φορά, μετά μόνο επικυρώνεται. (Προσοχή: Δεν πρέπει να καταθέσετε το πρωτότυπο σε καμία υπηρεσία).
  • Πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ.

Σε περίπτωση που θέλετε επιπλέον πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, άλλα αντίτυπα των πιστοποιητικών ή μεμβράνη, μπορείτε να κάνετε όποτε θέλετε σχετική αίτηση, πλέον ως διπλωματούχος, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα.

 

Ορκωμοσία-της-20ης-Μαϊου-2024-του-Τμήματος-Πολιτικών-Μηχανικών-Ο-131a03009ff13db50e18b8a3793583f1.pdf

Π P O Σ K Λ H Σ H

Την Πέμπτη, 25-4-2024 και ώρα 11:00 θα συνεδριάσει η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. H συνεδρίαση θα γίνει με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Υδραυλικής.

Στα μέλη της συνέλευσης του Τμήματος που δεν μπορούν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη e-presence, σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/τ. Α΄/21-7-2022).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από τη Δευτέρα 22-04-2024  έως και την Παρασκευή 24-05-2024, αρμόδια  υπάλληλος Γιαννούλα Αντωνίου τηλ. 2310 995698 email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ανακοίνωση-για-αιτήσεις-εκπόνησης-διδακτορικής-διατριβής-2024-25-08.pdf

Αίτηση-Εισαγωγής-για-διδακτορικό-χωρίς-προκήρυξη.doc

 Σειρά Διαλέξεων Κύκλου 2022-2024
σε συνδιοργάνωση με την ΕΛΛΕΤ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης
10η Διάλεξη
Τετάρτη 24-04-2024 / 19:00 / διαδικτυακά

Τάσος Τανούλας 

Αρχιτέκτονας ΜΑ, PhD
Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του ICOMOS  

Τα Προπύλαια της Ακρόπολης
Θέματα αναστήλωσης & διαχείρισης

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://authgr.zoom.us/j/3050406765
Meeting ID: 305 040 6765
Passcode: 1234

Το Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας για την Ενεργειακή Αυτονομία της Ευρώπης καλεί φοιτητές, ερευνητές και άτομα με καινοτόμες ιδέες!

 Η Ευρώπη προχωρά δυναμικά στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Το Πρόγραμμα Green Alternatives for European Autonomy (GAEA) Challenge περιλαμβάνει μια σειρά περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας σε 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία και Τσεχία.   

Γιατί είναι το GAEA Challenge τόσο σημαντικό;

Σε έναν κόσμο με κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις και την επιταγή της βιώσιμης ανάπτυξης, η Ευρώπη φιλοδοξεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Το GAEA στοχεύει στη δημιουργία και την επιτάχυνση καινοτόμων λύσεων που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Με τους περιφερειακούς διαγωνισμούς καινοτομίας σε οκτώ χώρες, το GAEA στοχεύει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντας σε όλη την διαδικασία σύστασης μιας νεοφυούς επιχείρησης, από την γένεση της ιδέας έως την ίδρυση της.

Το Εγχείρημα αναλυτικά

Το GAEA Challenge είναι ένα Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που έχει σχεδιαστεί για φοιτητές, ερευνητές και άτομα με καινοτόμες ιδέες, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για τη δημιουργία και την επιχειρηματική επιτάχυνση πράσινων λύσεων. Μέσω περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση της Ευρώπης και ενισχύουν την αυτονομία της σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και οι πρώτες ύλες.

Highlights του προγράμματος:

  •  Παρακολούθησε το Info Day για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα.
  • Λάβε εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων μέσα από ένα πρόγραμμα εντατικής προετοιμασίας.
  • Παρουσίασε την καινοτόμα λύση σου στα Regional Challenges.
  • Διεκδίκησε τη συμμετοχή σου στο Final Interregional Challenge και διαγωνίσου μαζί με τις 40 καλύτερες ομάδες.

Χρονοδιάγραμμα:

Φάση 1: Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Καινοτομίας (Απρίλιος-Ιούνιος 2024)

Φάση 2: Επιχειρηματική Επώαση & Διαπεριφερειακός Διαγωνισμός Καινοτομίας (Ιούνιος - Οκτώβριος 2024)

Φάση 3: Επιχειρηματική Επιτάχυνση & Ίδρυση Νεοφυούς Επιχείρησης (Νοέμβριος 2024 - Σεπτέμβριος 2025)

Προσφερόμενα Οφέλη:

  •  Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 000 ευρώ για τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες ανά Regional Innovation Challenge.
  • Υπηρεσίες επώασης νεοφυών επιχειρήσεων αξίας έως 30.000 ευρώ.
  • Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την κορυφαία Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την πράσινη καινοτομία.
  • Εκπαίδευση και Συμβουλευτική από ειδικούς για την μετατροπή μιας καινοτόμου ιδέας σε βιώσιμο προϊόν/υπηρεσία.
  • Δικτύωση με Ηγέτες της Βιομηχανίας και Επιτυχημένους Επιχειρηματίες.
  • Πρόσβαση σε Bootcamp Trainings και αναγκαίους επιχειρηματικούς πόρους.

Περισσότερες πληροφορίες: https://gaeachallenge.eu

Ακολούθησε το GAEA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα νέα του προγράμματος:

FacebookGreen Alternatives for European Autonomy 

Instagram@gaea_europe

LinkedinGreen Alterntives for European Autonomy

Προθεσμία Υποβολών Φάσης 1: 12 Μαΐου 2024

 Το "Green Alternatives for European Autonomy" (GAEA) είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Ηοrizon. Περιλαμβάνει μια σειρά περιφερειακών και διαπεριφερειακών διαγωνισμών καινοτομίας σε 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία και Τσεχία.

Ρόλο συντονιστή έχει η Mantis Beyond Innovation, leader στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, ως Innovation Enabler. Το λοιπό εταιρικό σχήμα, αποτελείται από την  Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που επικεντρώνεται στην διεθνή περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Το EIT RawMaterials, βασικό ευρωπαϊκός παράγοντα με βασικό σκοπό τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια βιώσιμη οικονομία.

Το Sustainability InnoCenter (SIC), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουψάλα της Σουηδίας, ο οποίος λειτουργεί ως community platform για innovative thinkers και τον ΠΑΣΕΠΠΕ Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

 

 

Screenshot 2024 04 16 at 17.04.56

 

 

programma-100-xronia-TEE.pdf

Π P O Σ K Λ H Σ H

Την Πέμπτη, 18-4-2024 και ώρα 9:00 θα συνεδριάσει η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. H συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη e-presence, σύμφωνα με τις διατάξεις
του άρθρου 44 του Ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/τ. Α /21-7-2022).