Από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα υποτροφιών της Τουρκίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Το πρόγραμμα αφορά σε α) προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές 2ου & 3ου κύκλου και β) έρευνα


Η υποτροφία καλύπτει τα τέλη φοίτησης στα συμβεβλημένα με το πρόγραμμα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Τουρκίας, τη διαμονή σε φοιτητικές εστίες, την υγειονομική περίθαλψη σε δημόσιους φορείς, την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, η οποία είναι υποχρεωτική ακόμη κι όταν το πρόγραμμα σπουδών είναι σε άλλη γλώσσα (αγγλική). Επίσης χορηγεί μηνιαίο επίδομα ύψους 700 (προπτυχιακές σπουδές), 950 (μεταπτυχιακές σπουδές 2ου κύκλου), 1400 (μεταπτυχιακές σπουδές 3ου κύκλου) Τουρκικές λίρες αντίστοιχα, και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής στην αρχή και το τέλος της περιόδου σπουδών. Οι παροχές αφορούν το σύνολο της ενδεικτικής διάρκειας του κάθε κύκλου σπουδών. Για την υποτροφία έρευνας (διάρκειας από 3 έως 10 μήνες) χορηγείται μόνο μηναίο επίδομα ύψους 3000 Τουρκικών λιρών (TL)

Ανάλογα με το επίπεδο σπουδών υπάρχει όριο ηλικίας και αντίστοιχος αποδεκτός μέσος όρος βαθμολογίας. Η αίτηση υποτροφίας ενέχει και θέση αίτησης εισδοχής σε πρόγραμμα σπουδών. Δίδεται η δυνατότητα για έως 12 επιλογές.

Η υποβολή των αιτήσεων, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα του προγράμματος και προϋποθέτει τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2019.
Οι αιτήσεις για την υποτροφία έρευνας μπορούν να υποβληθούν 4 φορές το χρόνο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα και διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις, κ.λπ, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 0 850 455 0 982 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.