Οι φοιτητές* του Τμήματος καλούνται:

  • Να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, στη πλατφόρμα students.auth.gr τη δήλωση μαθημάτων από 12/10/2021 – 9/11/2021  για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022.
  • Να ακολουθούνε προσεχτικά όλα τα βήματα της δήλωσης (τεχνική υποστήριξη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 2310 999 000)

*Οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορέσουν να κάνουν δήλωση μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους και έχουν δημιουργήσει ιδρυματικό λογαριασμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα από τα παρά κάτω βήματα:
    • Print screen δήλωσης
    • Εκτύπωση δήλωσης
  1. Μπορείτε μόνοι σας να τροποποιήσετε τη δήλωση μέσω sis.auth.gr μέχρι 9/11/2021.
  2. Εκπρόθεσμες δηλώσεις και τροποποιήσεις γίνονται με αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος, και μόνο μέχρι την τελευταία Συνέλευση του Τμήματος πριν την εξεταστική του Ιανουαρίου 2021-2022.
  3. Οι εξερχόμενοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus για το χειμερινό εξάμηνο δεν επιτρέπονται να κάνουν δήλωση μαθημάτων. Στην επιστροφή τους μπορούν έγκαιρα να αιτήσουν από τη Συνέλευση του Τμήματος να εξεταστούν το Σεπτέμβριο 2021-2022 σε χρωστούμενα μαθήματα για τα οποία υπάρξει δήλωση σε οποιαδήποτε προγενέστερη ακαδημαϊκή περίοδο.

Α. ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2018-19, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

Ως προϋποθέσεις για τη λήψη διπλώματος θα πρέπει να πληρούνται το (1), (2) και (3).

  1. Συνολικά 54 μαθήματα, από τα οποία:
    • 41 είναι μαθήματα κορμού υποχρεωτικά
    • 13 είναι μαθήματα επιλογής (6 είναι υποχρεωτικές επιλογές του Τομέα σας και 7 είναι ελεύθερες επιλογές). Από τις 13 επιλογές οι 10 πρέπει να είναι επιλογές του Τομέα σας. Οι υπόλοιπες 3 επιλογές μπορούν να είναι ή από τον Τομέα σας, ή από άλλο Τομέα.
  1. Τουλάχιστον 300 ECTS (απαιτεί προσοχή στην επιλογή των ελευθέρων επιλογών, ώστε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 26 ECTS από τις ελεύθερες επιλογές που θα συμμετέχουν στη λήψη και στον υπολογισμό βαθμού του διπλώματος). Λεπτομέρειες στον οδηγό λήψης , αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  2. Ολοκλήρωση διπλωματικής εργασίας, η οποία αντιστοιχεί σε 12 μαθήματα και 30 ECTS.

Β. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  - Πόσα και ποια μαθήματα μπορώ να δηλώσω;

Β1 Δήλωση Μαθημάτων - Περιληπτικά

Μαθηματικά ο κανόνας για τις δηλώσεις από το 1ο έως και το 8 εξάμηνο είναι:

Στο έτος ν χειμ. εξ.+ ν εαρ.εξ. +6

Στο χειμερινό εξάμηνο ν χειμ. εξαμ. +μ

Στο εαρινό εξάμηνο ν εαρ.εξαμ+6 -μ.

όπου

ν= ο αριθμός των μαθημάτων που προβλέπεται να διδαχθούν στο εξάμηνο σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών

μ= αριθμός επιπλέον μαθημάτων μικρότερος ή ίσος του 6

Οπότε μπορείτε να δηλώσετε μαθήματα ως εξής:

1ο έτος (1ο και 2ο εξάμηνο)

5 + 5 = 10 + 6 = 16

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 11 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 16 μαθήματα.  Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

2ο έτος (3ο και 4ο εξάμηνο)

6 + 5 = 11 + 6 = 17

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο είναι 12 και στο εαρινό εξάμηνο 11 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 17 μαθήματα. Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

3ο έτος (5ο και 6ο εξάμηνο)

6 + 6 = 12 + 6 = 18

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 12 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 18 μαθήματα. Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

4ο έτος (7ο και 8ο εξάμηνο)

7 + 7 = 14 + 6 = 20

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 13 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 20 μαθήματα (εξαίρεση: όσοι δηλώνουν Πρακτική Άσκηση στο εαρινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μια επιπλέον ελεύθερη επιλογή στο εαρινό εξάμηνο, δηλαδή συνολικά 21 μαθήματα, ώστε να την παρακολουθήσουν σε περίπτωση που δεν θα επιλεγούν στο μάθημα της πρακτικής άσκησης.   Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

5ο έτος (9ο και 10ο εξάμηνο)

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 15 και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος.  Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

6ο έτος και άνω (οι επί διπλώματι φοιτητές)

  1. Το χειμερινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν όσα μαθήματα επιθυμούν χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου τα έχουν ξαναδηλώσει. Αντίστοιχα, το εαρινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν όσα μαθήματα επιθυμούν εαρινού και χειμερινού εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου τα έχουν ξαναδηλώσει.
  2. Οι επί διπλώματι φοιτητές που ακολουθούσαν το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών είναι πλέον υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το εξαμηνιαίο πρόγραμμα σπουδών 2018-2019.

Β2  Δήλωση Μαθημάτων - Λεπτομέρειες

Για τη συμπλήρωση της δήλωσής τους οι φοιτητές πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

  • Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του 2018-2019.
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές με βάση την κατανομή τους στα εξάμηνα.
  • Δηλωμένα μαθήματα ελεύθερης επιλογής στα οποία ο φοιτητής δεν έχει εξεταστεί επιτυχώς ή δεν έχει συμμετάσχει στις εξετάσεις, μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα μαθήματα επιλογής (ελεύθερης επιλογής, θεωρούνται και τα υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία ανήκουν στους υπόλοιπους Τομείς από εκείνον που έχει επιλέξει ο φοιτητής)
  • Το σύνολο των μαθημάτων επιλογής μαζί με τα Υποχρεωτικά του Τομέα πρέπει να είναι 13.
  • Δικαίωμα εξέτασης μόνο σε μαθήματα δηλωμένα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου δικαίωμα εξέτασης μόνο σε χρωστούμενα μαθήματα δηλωμένα στις προηγούμενες 2 εξεταστικές περιόδους (Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021-22).