Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EPICUR, διοργανώνει διαδικτυακά από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου 2021, το 2ο EPICUR Forum & Festival (το 1ο Forum είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Καλσρούης). Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2ου EPICUR Forum είναι: Health Technological Innovations, ·Environmental Technological Innovations SDG based post-COVID recovery plan: Challenges and Opportunities, Supporting the transition towards sustainable Agri-Food Systems, The New Digital and Physical University Reality – Mobility without Boarders, Inclusion in Higher Education: Promoting youth resilience and social understanding in the post-COVID Higher Education, The achievements of EPICUR European University, και The Future of European University Alliances. Challenges & Perspectives of Enlargement.

Οι εργασίες κάθε ημέρας ολοκληρώνονται με εκδηλώσεις του EPICUR Festival. Με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, τα μουσικά σύνολα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ και η χορευτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ συμπράττουν και παρουσιάζουν μία εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής και χορού από όλη την Ελλάδα, ενώ η Χορωδία ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας» παρουσιάζει μουσικό αφιέρωμα με έργα Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης, στο πλαίσιο του EPICUR Festival, μέλη της φοιτητικής ομάδας των EPICUR Ambassadors παρουσιάζουν ένα διαδραστικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο από φοιτητές για φοιτητές. Για να δείτε το πρόγραμμα του 2ου EPICUR Forum & Festival και για να κάνετε την εγγραφή σας, παρακαλούμε επισκεφτείτε το σύνδεσμο:

https://epicur.education/epicur-2nd-public-forum/.