Το Εργαστήριο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece διοργανώνει Datathon με τίτλο «Οι προκλήσεις και προοπτικές των μεταφορών στην μετά-COVID εποχή: Αναζητώντας λύσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα» την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 9:00-19:00, και προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν προκειμένου να σχεδιάσουν, σε ομάδες, λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην κινητικότητα και τις μεταφορές όπως αυτές προκύπτουν από την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece αποτελεί το σημείο επαφής της κοινότητας Urban Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Technology - ΕΙΤ) με το ελληνικό οικοσύστημα της αστικής κινητικότητας. Ο ρόλος του είναι:

  1. η παροχή ενημέρωσης προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αστική κινητικότητα προκειμένου να επωφεληθούν από τα προγράμματα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας που λειτουργεί και
  2. η διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων της αστικής κινητικότητας με τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό λύσεων για την επίτευξη περισσότερο βιώσιμων πόλεων.

Στην διαμόρφωση του ελληνικού Hub στην αστική κινητικότητα συμμετέχουν οι εταίροι,

  1. ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.,
  2. Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  3. Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών
  4. Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
  5. Venture Stories Partners A.E.

Στο Datathon μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες 2 έως 5 ατόμων, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής μέχρι την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 16:00 η οποία είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-DCvWSbgDWnkhwim-jJ9gZGnNPOPv8HHEHIed2PvDF6INuw/alreadyresponded

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κινητικότητας, η διοργάνωση του Datathon θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως μέσω κατάλληλης πλατφόρμας. Ο σύνδεσμος θα κοινοποιηθεί εγκαίρως μέσω email σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Η συμμετοχή στο Datathon είναι δωρεάν ενώ στις 3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση και τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση,


Ιωάννης Πολίτης
Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Διευθυντής Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής