στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών (http://dps.auth.gr/el/node/3107) έχει αναρτηθεί συνοπτική ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών Darmasiswa της Ινδονησίας για την εκμάθηση της επίσημης γλώσσας (Bahasa Indonesia) και των παραδοσιακών τεχνών της χώρας αυτής (χορός, χειροτεχνία, εθνική κουζίνα).

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (προϋποθέτει δημιουργία λογαριασμού χρήστη) έως την 1η Μαρτίου 2019.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών (http://dps.auth.gr/el/node/3106) έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών της Γαλλίας σε νέους και νέες, Ελληνίδες/Έλληνες, επιστήμονες και ερευνητές/-τριες, ηλικίας έως 40 ετών, οι οποίοι/-ες α) έχουν υποστηρίξει μια διδακτορική διατριβή το αργότερο 10 χρόνια πριν την αίτηση ή θα έχουν υποστηρίξει τη διδακτορική τους διατριβή πριν τις 30 Ιουνίου 2019, β) εργάζονται σε έναν δημόσιο ή ιδιωτικό ερευνητικό οργανισμό ή σε ένα ελληνικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης με μια σύμβαση εργασίας ή έργου εν ισχύ και γ) μπορούν να προσκομίσουν μία πρόσκληση από γαλλικό οργανισμό υποδοχής για ένα πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις όπου εμπλέκονται οργανισμοί μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου 2019.

Ανακοινώνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-19 Απριλίου 2019. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί με νεώτερη ανακοίνωση. 

Ανακοινώνεται ότι το μάθημα της Γεωθερμίας (μάθημα επιλογής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Χειμερινό εξάμηνο 2018-19) δεν θα εξεταστεί την ημέρα και ώρα που προβλεπόταν από το επίσημο πρόγραμμα εξετάσεων (Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 15:30) λόγω σύμπτωσης με την εξέταση άλλων μαθημάτων επιλογής, αλλά θα εξεταστεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:30 σε όποια αίθουσα της Πτέρυγας των Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ είναι διαθέσιμη, με πρώτη επιλογή την αίθουσα 540.

εκ μέρους της ομάδας μαθήματος
Δρ Γιάννης Ν. Κοντός
Ακαδημαϊκός Υπότροφος Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στη συνεδρίασή της με αριθμ. 5 / 30-10-2018 αποφάσισε, σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων Συμβούλων Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, τα παρακάτω, ως κανόνες και οδηγίες γενικού χαρακτήρα:

Από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα υποτροφιών της Τουρκίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Το πρόγραμμα αφορά σε α) προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές 2ου & 3ου κύκλου και β) έρευνα

Ανακοινώθηκε το 47ο Τακτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές ακαδ. έτους 2019-2020 του Ιδρύματός Μποδοσάκη.
Σας παραπέμπουμε στον σύνδεσμο https://www.bodossaki.gr/protovoulies/ypotrofies/ , στον οποίο θα βρείτε την σχετική προκήρυξη, το συνοδευτικό ενημερωτικό σημείωμα αυτής, τις οδηγίες υποβολής της αίτησης καθώς και τις συχνές ερωτήσεις- F.A.Q..

Οι Εκδόσεις Κριτική και το Τεχνικό Επιμελήτήριο Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Κλαίρης Πετρουτσάτου & Μαρίνας Μαρινέλλη "Δομικές Μηχανές, Λειτουργική Ανάλυση και Κοστολόγηση Έργων Πολιτικού Μηχανικού", Δεύτερα 21 Ιανουαρίου 2019, 7 μ.μ. Τεχνικό Επιμελήτήριο Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας Μεγάλου Αλεξάνδρου 49 (περιοχή Μπότσαρη).

Θα μιλήσουν οι:

  • Ρία Καλφακάκου, Καθηγήτρια ΑΠΘ,
  • Αναστάσιος Μουρατίδης, Καθηγητής ΑΠΘ,
  • Κλαίρη Πετρουτσάτου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΠΘ,
  • Μαρίνα Μαρινέλλη, Λέκτορας Πανεπιστήμιο Λέστερ.

Θα συντονίζει ο Σέργιος Λαμπρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ.

Είσοδος Ελεύθερη.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων (http://international-relations.auth.gr/el/node/1887), έχει αναρτηθεί ανακοίνωση προκήρυξης υποτροφιών από το συνεργαζόμενο με το ΑΠΘ, Beihang Unversity, του Πεκίνου, Κίνας, για σπουδές απόκτισης τίτλου Master ή εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.