Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συμφωνίας του ΑΠΘ με το Texas A&M University των ΗΠΑ, σας ενημερώνουμε ότι προπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το δεύτερο έτος σπουδών τους μπορούν να μεταβούν στο Texas A&M University για πρακτική άσκηση έρευνας από τις 21 Μαϊου 2024 έως και 28 Ιουλίου 2024.

Οι φοιτητές θα πρέπει να καλύψουν εξ ιδίων το κόστος των οδοιπορικών τους εξόδων καθώς και της διαμονής, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, κλπ. Βάσει της ενημέρωσης από το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο το κόστος διαμονής είναι περίπου 850$/μήνα. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων θα αναζητήσει τη στήριξη του ΕΛΚΕ για την κάλυψη μέρους των εξόδων των φοιτητών.

 Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τα συνοδευτικά αρχεία.

 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την καταθέσουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ηλεκτρονικά (<mailto:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μαζί με τα δικαιολογητικά που αναλυτικά αναφέρονται εντός του εντύπου της αιτήσεως, (τα δικαιολογητικά σε ένα pfd αρχείο), έως τις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Μεταξύ των δικαιολογητικών, είναι η κατάθεση μιας λίστας στα αγγλικά πέντε Καθηγητών του TAMU με τους οποίους επιθυμούν να συνεργαστούν (ΜΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) και για ποιο λόγο. Μπορούν να δουν τους καθηγητές στη σελίδα  <https://engineering.tamu.edu/https://engineering.tamu.edu/ (“Academics”-> “Our Departments” -> και σε κάθε Τμήμα ψάχνουν τους Καθηγητές, που συνήθως είναι στην πάνω μπάρα στο “People” -> “Faculty”).

 H Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των πλέον επικρατέστερων φοιτητών και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων θα προωθήσει κατόπιν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους στο Texas A&M University των ΗΠΑ.

Για τυχόν άλλες πληροφορίες:
κ. Μαλβίνα Ροκάκη, τηλέφωνο: 2310 991605 (καθημερινά: 8:30 -14:30).

AITISI_GR-texas.docx

Hosting-Interns-Summer-2024.pdf