Μετά από ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ., για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, για το χρονικό διάστημα 21 Μαρτίου έως και 10 Απριλίου 2020, αναβάλλεται η ορκωμοσία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.  Ούτε θα γίνει τελετή, ούτε θα έθρουν οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη Γραμματεία να παραλάβουν το πτυχίο.

Σε συμμόρφωση των μέτρων πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού, η Βιβλιοθήκη Πολιτικών Μηχανικών παραμένει κλειστή για το κοινό καθ’ όλο το διάστημα που οι ειδικές συνθήκες το επιβάλλουν.
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης καταβάλλει κάθε προσπάθεια στο μέτρο του δυνατού για την πρόοδο των διοικητικών της υποθέσεων και τη διευκόλυνση των φοιτητών.

Αναφορικά με την ορκωμοσία φοιτητών:
Οι φοιτητές, θα πρέπει να αποστείλουν το υλικό που πρέπει να κατατεθεί πριν την ορκωμοσία τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., περιλαμβάνοντας:
α. τα δύο αρχεία: το αρχείο της διπλωματικής εργασίας (pdf) και το αρχείο με τις λεπτομέρειες (ονοματεπώνυμα, τίτλοι, κλπ) και,
β. σκαναρισμένο το Έγγραφο παράδοσης διπλωματικής εργασίας με την υπογραφή του φοιτητή
Για τα παραπάνω υπάρχουν σαφείς οδηγίες στην ιστοσελίδα https://www.civil.auth.gr/to-tmima/library.html
Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τη Γραμματεία για την επάρκεια των φοιτητών για ορκωμοσία, αναφορικά με τις παραπάνω υποχρεώσεις τους.

Σε περίπτωση ύπαρξης εκκρεμοτήτων (πρόστιμα ή επιστροφή βιβλίων), η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τη Γραμματεία. Ο φοιτητής μπορεί να ορκιστεί, όμως δεν θα παραλάβει το αντίγραφο διπλώματος και τα άλλα σχετικά έγγραφα που δίνονται στην ορκωμοσία, μέχρι να επαναλειτουργήσει η Βιβλιοθήκη για να μπορεί να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του.
(Προσοχή! οι εκκρεμότητες περιλαμβάνουν τυχόν υποχρεώσεις του φοιτητή απέναντι σε όλες τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου. Μέχρι να τακτοποιηθούν δεν μπορεί να βεβαιωθεί η επάρκειά του προκειμένου να παραλάβει τα παραπάνω έγγραφα από τη Γραμματεία).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του χρήστη η καθυστέρηση επιστροφών, έτσι και κατά το διάστημα που οι βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου παραμένουν κλειστές, δεν υπολογίζονται πρόστιμα υπερημερίας δανεισμού.

Σοφία Φράγκου
Βιβλιοθηκονόμος, MA

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Τμ. Πολιτικών Μηχανικών
Πολυτεχνική Σχολή
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τ. 2310 995730
Φ. 2310 995749
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Δ.Σ. του Τμήματος αποφάσισε ότι, για την ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας της 6ης Απριλίου, η εξέταση των διπλωματικών εργασιών μπορεί να γίνει είτε ενώπιον της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί.

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού

Τα μέτρα αφορού τόσο τους Προπτυχιακούς όσο και τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχουν αναρτηθεί οι εξής ανακοινώσεις:

Α. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΜΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

1. Σλοβακία

  • 15 μήνες (σύνολο) υποτροφίας σε Υ.Δ. για έρευνα
  • Δύο (2) υποτροφίες για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου Σλοβακικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Comenius της Μπρατισλάβα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 24 Μαρτίου 2020

2. Τσεχία

  • μία (1) υποτροφία για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου σλαβονικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Καρόλου στην Πράγα
  • μία (1) υποτροφία για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου σλαβονικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Masaryk στην Brno

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 16 Μαρτίου 2020

Περισσότερες πληροφορίες: http://dps.auth.gr/el/node/3301


Β. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΑ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

- Υποστήριξη Ερευνητικής Δραστηριότητας διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης για βραχύχρονη (έως 9 ημέρες) ή μακρόχρονη (από 10 μέρες έως 10 μήνες) ερευνητική παραμονή σε ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης της Εσθονίας

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1 Απριλίου έως 1 Μάϊου 2020

- Συμμετοχή φοιτητών/-τριών όλων των επιπέδων (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, Υ.Δ) που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1 έτος σπουδών κατά την υποβολή της αίτησης σε Θερινά Σχολεία Εσθονικής γλώσσας & πολιτισμού και αγγλόφωνα Θερινά και Χειμερινά Σχολεία Εσθονικών Πανεπιστημίων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 19 Μαρτίου 2020

Περισσότερες πληροφορίες:http://dps.auth.gr/el/node/3302

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις οδηγίες κατά της διασποράς του Κορωνοϊού.

Σχετικό αρχείο

Ορκωμοσία

Ακυρώνεται η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στις 6 Απριλίου.  Οι φοιτητές θα μπορούν να παραλάβουν τα πτυχία τους τα οποία θα εκδοθούν κανονικά από τη Γραμματεία του Τμήματος, στις 6 Απριλίου 2020 από τις 09:00 έως τις 14:00, μετά από έλεγχο του φάκελού τους.  Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία θα σταλούν οδηγίες με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ta παρακάτω σχετικά αρχεία αφορούν στην ανακοίνωση του βραβείου «HARVEY PRIZE AWARDS” για το έτος 2020, από το Technion Israel Institute of Technology.

Στα παρακάτω σχετικά αρχεία περίεχεται σχετική αλληλογραφία από το Fondazione Internazionale Balzan (International E. Balzan Prize Foundation), που αφορά πρόσκληση για την υπόδειξη υποψηφίων για το βραβείο ‘Premio E. Balzan’,  2020 Balzan Prizes.

Οι διαλέξεις του μαθήματος "Υδραυλική των Υπόγειων Ροών" θα γίνονται κάθε Δευτέρα ώρα 15:00-18:00 στην αίθουσα σεμιναρίων του 1ου ορόφου του κτιρίου Υδραυλικής.