Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) του Α.Π.Θ. συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ERASMUS με σκοπό να αναπτύξει την κινητικότητα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τον κόσμο γενικότερα. Από το 1987 που δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Erasmus πάνω από 500 φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΠΜ διένυσαν μία περίοδο των σπουδών τους σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με την ιδιότητα του φοιτητή ή της φοιτήτριας ERASMUS. Ταυτόχρονα, ανάλογος αριθμός φοιτητών και φοιτητριών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων ήρθαν στο Τμήμα μας με την ίδια ιδιότητα.

Oι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΤΠΜ που μετακινούνται απολαμβάνουν υποτροφίας για τη μετακίνησή τους και δεν πληρώνουν δίδακτρα. Στα Πανεπιστήμια υποδοχής παρακολουθούν μαθήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν στο Τμήμα μας ή εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία ή μέρος της διδακτορικής τους διατριβής. Από το 2007 στα πλαίσια της δράσης ERASMUS+ Placement οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να εκπονήσουν πρακτική άσκηση σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή επιχειρήσεις για μια σύντομη περίοδο των σπουδών τους ή αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Τα οφέλη του να είναι κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια ERASMUS αναγνωρίζονται από όλους τους νέους ανθρώπους οι οποίοι αξιοποίησαν τη μοναδική αυτή ευκαιρία διεύρυνσης των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους εμπειριών αλλά και των εμπειριών της ίδιας τους της ζωής. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το ΤΠΜ έχει συμφωνίες ανταλλαγής με 59 Πανεπιστήμια σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συντονιστής Erasmus+ Studies για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Ευριπίδης Παπαμίχος, Καθηγητής
Κτίριο Εδρών, 4ος όροφος
Τηλ.: 2310 99 59 72, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωρες γραφείου: Δευτέρα 10:00-12:00 και Τετάρτη 10:00-12:00

Συντονιστής Erasmus+ Placement για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Ιωάννης Ξενίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Κτίριο Εδρών, 3ος όροφος
Τηλ.: 2310 99 55 25, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωρες γραφείου: Κατόπιν προσυνεννόησης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Γραμματεία Erasmus+ για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Γραφείο Γραμματείας Πολιτικών Μηχανικών
Τηλ.: 2310 99 56 12, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών Erasmus: Καθημερινά 13:00-15:00

Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες και διοικητική υποστήριξη, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων https://eurep.auth.gr/

Erasmus Student Network, ΑΠΘ

Κτίριο Άνω Φοιτητικής Λέσχης, 3ης Σεπτεμβρίου, Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη
web: auth.esngreece.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook : ESN AUTH ( www.facebook.com/ESNAUTH)
ESN Thessaloniki Events ( www.facebook.com/ESNThessalonikiEvents)
Instagram: ESN AUTH
Erasmus Ambassador Πολιτικών Μηχανικών: Καμπιώτη Ευγενία, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.